sábado, 29 de mayo de 2010

Eliseo Borrás Veses



Ha faltat el nostre company Eliseo Borrás Veses. Es tractava d'una persona de reconegut prestigi en l'àmbit de l'educació matemàtica del nostre país, ja que va dirigir el projecte d'ensenyament de les matemàtiques del Grupo Cero de València, del que formava part, i també va ser el coordinador del Programa de Formació Permanent del professorat de matemàtiques a la Comunitat Valenciana. Entre moltes altres iniciatives, ha participat en obres col·lectives i individuals, en llibres de text, de divulgació matemàtica, exposicions, com la que ens va oferir en les VI Jornades de la nostra Societat nomenada "De natura reticular" amb Javier Carvajal, Pilar Moreno, Calixte Juan i Carlos Orero.

Eliseo ha sigut mestre de mestres, i sempre amable i accesible a qui li demanara ajuda. Les seues inquietuds li portaren a llegir la tesi doctoral, dirigida pel doctor Claudi Alsina, sobre la simulació aleatòria i la seua aplicació en l'ensenyament de l'atzar. També a treballar durant quatre anys al Departament d'Álgebra de la Universitat de València com a professor associat. Però el seu saber i bon fer és conegut a partir del treball amb la resta de membres del Grupo Cero, que va marcar un punt d'inflexió en el com ensenyar matemàtiques a Espanya.

La frase que millor defineix la seua vida "Quaranta anys ha estat aprenent a ensenyar i ensenyant a comprendre".

1 comentario:

Anónimo dijo...

Es julio de 2011 y me he acordado de mi primer profesor de matemáticas en bachiller al hablar con mi hijo. No puedo tener mejor recuerdo de su persona en los dos años que me dio clase (yo tenía 10 y era primero de bachiller) luego le eché de menos a menudo. Y siempre le he recordado con cariño.

Teresa Tomás