lunes, 8 de marzo de 2010

III Seminari Estalmat


Al llarg dels dies 5, 6 i 7 de març i organitzat pel grup Estalmat de la Comunitat Valenciana s’ha celebrat a la Facultat de Psicologia el III Seminari sobre activitats per a estimular el talent precoç en Matemàtiques.

El projecte ESTALMAT va naixer fa dotze anys a Madrid, auspiciat per Miguel de Guzmán i amparat per la Real Academia de Ciencias. Amb ell es tracta de desenvolupar en els xiquets i xiquetes del segment d’edat entre 12-13 anys amb especials capacitats matemàtiques, d’una manera lúdica i extracurricular, el seu talent per esta disciplina. En la Comunitat Valenciana el projecte porta tres anys funcionant amb el recolzament de la Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarizmi, les Universitats de València, Alacant i Jaume I de Castelló; cada any se seleccionen 25 xiquets i xiquetes d’eixa edat. Amb els seleccionats es realitza, a finals de setiembre, un campament a la ciutat de Requena i durant dos cursos sessions sabatines de 10 a 13 hores, amb un refuerç en un tercer curs.

El projecte està actiu en nou comunitats autónomes. Cuaranta professors d’elles han compartit experiències debatint sobre deu ponències sobre sessions realitzades en les seues comunitats. El desenvolupament del programa i les ponències estan en
http://www.uam.es/proyectosinv/estalmat//Seminario-Valencia-2010.htm

L’acte inaugural va comptar amb la presència de María Vicenta Mestre, vicerrectora d’Estudis, Eugenio Hernández, coordinador del projecte a nivel estatal, Santiago Moreno, director general de la Fundació Vodafone, principal patrocinador junt el CSIC i Consolider Ingenio Math, i Rafael Crespo, degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques i director local del projecte.
El seminari va culminar amb la VII reunió de professors d’Estalmat en la que es debatiren qüestions comuns, es va establir la data i forma de la prova de selecció d’este any (el 29 de maig a la Comunidad Valenciana), la possible incorporació de Navarra como desena comunitat amb projectr i es va acordar que el IV encontre fora a Galícia.

Més informació del projecte a
http://www.estalmatcomunidadvalenciana.org/home/default.asp

No hay comentarios: