sábado, 23 de octubre de 2010

Societat Castellonenca de Matemàtiques



Premi Soler i Godes a la Societat Castellonenca de Matemàtiques.


La Societat Castellonenca de Matemàtiques es va crear l’any 1982 com a primera Societat de Matemàtiques a la Comunitat Valenciana. Durant la dècada dels 80 va organitzar quatre convocatòries anuals de les Jornades de Matemàtiques. La seua trajectòria va culminar l’any 1991 amb la celebració de les V JAEM, Jornadas Nacionales para el Aprendizaje y Enseñanza de las Matemáticas.

En l’any 2000 es va produir la fusió de la Societat Castellonenca amb la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana “Al Khwarizmi”.

Ara la Fundació Càtedra Soler i Godes de Castelló ret homenatge a l’antiga Societat i li atorga el mencionat Premi a la Innovació Educativa 2010. Aquest premi és una recompensa a la dedicació i il·lusió en la construcció d’una escola valenciana renovadora i de qualitat.


miércoles, 20 de octubre de 2010

En record d'Eliseo Borrás


Un grup de professors, recolzats per la Facultat de Ciències Matemàtiques, el departament d'Àlgebra i l'IES Ferrer i Guardia han organitzat per a demà dijous dia 21 d'octubre, a les 12:30 hores, un senzill acte de record i homenatge al professor ELISEO BORRÁS, que va faltar recentment. Paral·lelament a l'acte tindrem, entre els dies 18 i 30 d'octubre, al vestíbul de la Facultat l'exposició UN PASSEIG PER L'INFINIT que fou un dels últims treballs en els que va colaborar Eliseo.

martes, 5 de octubre de 2010

Un passeig per l'infinit

Aquesta exposició itinerant de la SEMCV “Al-Khwarizmi” està dirigida als alumnes de segon cicle d’ESO (3r i 4rt) i Batxillerat. Els seus continguts fan referència al concepte matemàtic d’infinit des de diversos punts de vista. Està dividida en cinc parts:
  • L’infinit en la vida quotidiana
  • Nombres irracionals
  • Fractals i sumes infinites
  • De l’infinit potencial a l’infinit actual
  • Paradoxes de l’infinit
L’exposició suggerix activitats per desenvolupar en classe al voltant de l’infinit.
Per a sol.licitar l’exposició visitar la web www.semcv.org