miércoles, 23 de junio de 2010

Concurs de Fotografia Matemàtica

Durant aquest curs 2009/2010 hem convocat a l'I.E.S. Porcar de Castelló un Concurs de Fotografia Matemàtica. Al començament vam tindre problemes de participació, fins que ens vam donar compte que els alumnes no sabien exactament el que volia dir una fotografia matemàtica. Vam fer una exposició amb fotografies tretes del Calendari Matemàtic 2009 i 2010 on apareixien fotografies molt atractives.
Finalment vam tindre gran èxit de participació, prop de 150 fotos.
Entre totes vam seleccionar les millors i vam donar tres premis, el lliurament ha estat al mes de maig. Les fotografies premiades són les que apareixen a continuació.

Primer Premi.
Títol: Concèntrics


Segon Premi.
Títol: Infinit


Tercer Premi
Títol: Cònica




miércoles, 16 de junio de 2010

ESTALMAT 2010

Hola a totes i tots!!

Ja tenim els resultats definitius dels i de les alumnes seleccionats per a formar part en el projecte ESTALMAT per al proper bienni!!
La cosa geogràficament parlant ha estat prou equlibrada, cobrim el nostre país de nord a sud passant per molts poblets.

Us comente:
Cervera del Maestre
Castelló
Burriana (2)
Requena (2)
Puçol (2)
Pedralba
La Canyada
Burjassot
Paterna
Valencia (3)
Chiva
Torrent
Paiporta
l´Olleria
Ontinyent
Agullent
Benissa
El Campello
Alicante (2)

L'únic problema és que sembla que aquest programa no respecta la qüestió d'igualtat de gènere, jejjee, ja que tenim 19 xiquets i 6 xiquetes!!
Bé, quan tinga més informació ja la comentaré

Els campions del números






Al suplement AULA del periòdic Levante-EMV del 16 de juny de 2010 apareix la notícia dels resultats de la Fase Autonòmica de la XXI Olimpíada Matemàtica celebrada a Orihuela. Sols heu de fer clic ací.

domingo, 6 de junio de 2010

Celebrada la Fase Autonòmica de la XXI Olimpíada Matemàtica de la Comunitat Valenciana

El present cap de setmana del 5 i 6 de juny la ciutat d'Orihuela ha rebut a la Societat Al-Khwarizmi de manera magnífica. L'Ajuntament ha posat els mitjats disponibles per a que els estudiants que participaren a la Fase Autonòmica de l'Olimpíada Matemàtica pugueren desenvolupar el programa que l'equip d'Alacant va dissenyar. La Universitat Miquel Hernández, així com l'associació Hypatia d'Alexandria han volcat els seus mitjans personals i materials per a que el campament matemàtic dels 74 participants fora un complet èxit.

Entre altres proves individuals i d'equips, els participants han gaudit del museu MUDIC-VBS i d'activitats astronòmiques, passant un cap de setmana inoblidable. Així, al final del matí i al Teatre Circ s'ha celebrat l'acte de cloenda en el que s'han nomenat als tres representants de la nostra societat a la Fase Nacional que se celebrarà del 24 al 28 de juny a Palma de Mallorca per a alumnes de 2n. de l'ESO. Els estudiants seleccionats són Damià Torres, de l'IES de Guadassuar, Pablo Oviedo, de l'IES Cabanyal de València, i Javier Rodríguez, de la secció de l'IES Clot del Moro-Jaume I de Sagunt. A les altres categories han quedat en els tres primers llocs els següents estudiants. De segon cicle d'ESO, Juan José Puente, del col·legi Sagrada Família de València, Roberto Alegre, de l'IES La Serrania de Villar del Arzobispo, i Óscar Roldan del col·legi Sagrada Família de València. Del tercer cicle de primària, els primers llocs són per a Guillem Miralles, del CEIP Gozalves Vera de Xàtiva, Miguel Ángel Pià, del col·legi Santa Ana de Llíria, i Leila Belmonte del col·legi ABECÉ de Gandia.


miércoles, 2 de junio de 2010

La festa dels números arriba a la final


Al suplement AULA del diari Levante-EMV apareix la notícia de la celebració el proper cap de setmana de la Fase Autonòmica de l'Olimpíada Matemàtica 2010.

Encarna Moreno treballa fort per a donar-li repercusió a les activitats de la SEMCV, entre les quals l'Olimpíada Matemàtica genera molta implicació entre estudiants i professorat.

La podeu veure al següent enllaç: Aula 2/6/2010