lunes, 15 de febrero de 2010

Exposició de "Figures Impossibles" a la Universitat Politècnica

La Universitat Politècnica de València acull a la seua sala d'exposicions una mostra de les 'Figures Impossibles' de José María Yturralde, considerat com una de les figures pictòriques fonamentals de l'últim terç del segle XX.

Yturralde realitza una simbiosi entre ciència i art, combinant de manera sensacional els mons de la pintura i las estructures matemàtiques complexes.
L'exposició està oberta fins el 27 d'abril.

La seua obra està influenciada per Josef Albers, Victor Vasarely, M. C. Escher, Oscar Reutersvärd i, fonamentalment, el brillant matemàtic i pensador britànic Sir Roger Penrose. La seua producció s'emmarca dins del Art Òptic, movimient pictòric conegut com Op Art, basat en la composició pictòrica de fenòmens purament òptics, sensacions de moviment en una superfície bidimensional que enganya a l'ull humà mitjançant il·lusions òptiques.

Yturralde es doctor en Belles Arts per l'UPV, Acadèmico de Número de la Real Academia de las Bellas Artes de San Carlos de València i Catedràtico de Pintura de la Facultat de Belles Arts UPV.