miércoles, 10 de diciembre de 2008

OLIMPÍADA MATEMÀTICA 2009


Ja tenim en marxa l'edició número XX de l'Olimpíada Matemàtica que celebrarem el proper any 2009. Com sabeu, la nostra olimpíada consisteix en una festa en la que volem que els estudiants participants tinguen una experiència positiva relacionada amb la resolució de problemes de matemàtiques. Per a facilitar el nostre objectiu, tenim organitzada la participació en tres nivells: tercer cicle de primària, primer cicle d'ESO i segon cicle d'ESO. Esta participació la tenim estructurada per províncies, de manera la celebració es realitza simultàniament a Castelló, València i Alacant. Per a inscriure's cal que aneu a la convocatòria que la comissió de cada província ha elaborat.
Debut a que cada any hi ha més participants, desenvolupem les proves en vàries fases:


  1. La fase comarcal se celebrarà el 4 d'abril als següents llocs: a la província d'Alacant serà a Petrer (CP Reina Sofía), L'Alfàs del Pi (IES L'Alfàs) i Mutxamel (IES de Mutxamel); a la província de València serà a Puçol (IES de Puçol), València (IES Benlliure), Torrent (IES Veles e Vents) i Ontinyent (IES Pou Clar). Els alumnes seleccionats passaran a la fase provincial. A Castelló no hi ha fase comarcal.

  2. La fase provincial se celebrarà el 9 de maig als següents llocs: a la província d'Alacant serà a Teulada (IES Teulada); a Castelló serà a Les Alqueries (CP Pintor Sorolla); a València serà a Torrent (IES Veles e Vents). 24 alumnes de cada província passaran a la fase autonòmica.

  3. La fase autonòmica se celebrarà el cap de setmana del 6 i 7 de juny a Benicarló, a l'IES Joan Coromines i a l'IES Ramón Cid. Tres alumnes de primer cicle d'ESO passaran a la fase nacional, que enguany se celebrarà a Gran Canaria al final del mes de juny de 2009.

Teniu tota la informació a la nostra web fent clic ací: olimpiada 2009

lunes, 8 de diciembre de 2008

IV Concurso de Proyectos Educativos en Estadística e Investigación Operativa para Profesores de Enseñanza Secundaria y Bachillerato


La Sociedad de Estadística e Investigación Operativa lleva desde el año 2005 promoviendo la difusión y fomento de la estadística e investigación operativa en la enseñanza secundaria y bachillerato. Por ello desde entonces se realiza un concurso del proyectos educativos y divulgación, que este año alcanza su cuarta edición.
Con el fin de que todo aquel profesor de matemáticas que pudiera estar desarrollando algún proyecto educativo o actividad innovadora para la enseñanza o divulgación de la estadística o investigación operativa pueda participar. Os dejamos este documento sobre las bases del concurso, al que podeis acceder, pulsando en este enlace (documento .doc).

lunes, 1 de diciembre de 2008

SEMINARI FEDERAL: COMPETÈNCIA MATEMÀTICA

SEMINARI FEDERAL SOBRE ANÀLISI I DESENVOLUPAMENT DE LA COMPETÈNCIA MATEMÀTICA


El passat cap de setmana es va celebrar a Córdoba un Seminari Federal que girava al voltant de l'anàlisi i el desenvolupament de la competència matemàtica. Del 27 al 30 s'han reunit al rectorat de la Universitat de Córdoba representants de les 20 societats federades en la "Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas" (FESPM) a la qual la nostra Societat pertany, convocats per la FESPM i organitzat per la Sociedad Andaluza de Educación Matemática Thales.

Al seminari es va comptar amb la participació dels professors Dr. Luis Rico de la Universitat de Granada, i Dr. Jesús Mª Goñi, de la Universitat del Païs Basc, els quals varen parlar de com definir l'educació a través de les competències i de la competència matemàtica i les seues connexions.

Organitzats en grups de treball, els participants han elaborat un document destinat al món educatiu, però sobre tot al professorat de matemàtiques, a les administracions educatives, a les editorials i totes aquelles institucions que tenen a veure amb l'educació. Els grups de treball han debatut i acordat orientacions que giren al voltant dels següents aspectes:

· Qué és i qué no és la competència matemàtica.
· Com mesurar si els alumnes són o no són competents.
· Desenvolupament de la competència matemàtica: tasques noves. Reciclatge de velles activitats.
· Competència matemàtica i les altres competències. Connexions.

No més estiga enllestit el document final, el publicarem al nostre blog per a públic coneixement.


Representants de la SEMCV Al-Khwarizmi